Tre enkle tips til bedre sittestilling

Yrkessjåfører har ofte smerter i rygg og nakke som følge av dårlig førersete og feil sittestilling. Her er tre enkle råd som forebygger ryggproblemer og gjør deg til en bedre sjåfør. 

Kjell Arne Næss

Spesialist på førerstoler i Grønt maskin AS, Kjell Arne Næss opplever ofte kunder som sitter feil i førersete. Han har invitert André Bolstad, naprapat ved Oslo Ryggklinikk til å komme med sine råd.

-Det er svært viktig for yrkessjåfører som tilbringer store deler av dagen i traktoren eller trucken å både ha et riktig førersete og å sitte korrekt. Ved å følge naprapatens tre råd kan du enkelt forebygge fremtidige problemer, forteller Næss.

Besøk nettbutikken for å se vårt store utvalg av kvalitetsførerstoler.

 

Pass på avstanden til styret

Avstand til styretSitter du for langt bakover med setet får du en uheldig vinkel i nakke og skuldre, der du strammer musklene unødvendig mye. Du vil også måtte strekke deg unødvendig mye for å rekke frem til hendler og brytere mm.

 

 

Reguler hoftevinkelen

Reguler hoftevinkelenOm du kan regulere høyden på setet er det viktig å tenke på vinkelen i hoften. Denne må være mer enn 90 grader. Har du en for liten vinkel i hoften må musklene jobbe i en forkortet posisjon. Da vil du miste mye styrke, samt at du får en statisk belasting som ikke er bra for muskelen. Dette gir deg dårligere balanse, som igjen gjør deg til en dårligere sjåfør.

Sitt rak i ryggen

Rak i ryggenEn annen faktor som er viktig å tenke på er at holdningen din påvirker støtabsorberingen i ryggen. Henger du mye frem på styret uten støtte, spesielt i korsryggen, mister ryggsøylen sin innebygde støtabsorberende evne og du må henge på musklene. Dette, kombinert med spenningen fra arbeids-fokuset gir en stor økning av stresset i musklene, som vil føre til smerter og ubehag.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.