Smarte gjødselvogner gjør jobben lettere

Gjødsling av jordene trenger ikke alltid å være en møkkajobb. Bruker du en spredevogn blir både arbeidet enklere og resultatet bedre.

Enten du gjødsler med talle, slam, kalk, benmel, kylling/hønsegjødsel eller annen masse, er det viktig med en robust og allsidig spredevogn. Produktspesialist Rolf Gjølstad hos Grønt maskin AS, avdeling H. Bjerkes Eftf. i Rygge deler sine kunnskaper her. Selskapet har agenturet på K-TWO-vognene i Norge.

Gjødselvogn Duo2 143

– Vi har gode erfaringer med K-TWO vognene. De har blant annet store hjul og brede dekk, kraftig dimensjonerte bremser, høy bakkeklaring og mye annet ekstrautstyr. Vi opplevde mange fornøyde gårdbrukere i 2012, sier Gjølstad.

Vogner til spredning av tørrgjødsel finnes i størrelsen 6 til 18 tonn, med en lastekapasitet fra 9,8 m3 til 26 m3. Alle størrelsene er bygget med samme solide chassis og samme dimensjoner på hjulaksel og på alle bevegelige deler. Fire bunnkjeder med solide galvaniserte medbringere frakter gjødsla bakover til to store vertikale spredervalser.

– En av de smarte funksjonene til vognen er en «dør» foran spredevalsene som kan senkes eller lukkes før lessing. Dette gjør at man kan kjøre transport uten å søle. Døra kan også brukes til å regulere mengden man sprer – sammen med hastigheten på bunnkjedene, forklarer Gjølstad.

Tørrgjødselvognene består av følgende modeller med kapasitet:

  • K-TWO Duo: 6 til 14 tonn
  • K-TWO Evo: 14. 16 og 18 tonn
  • K-TWO Bio: 11, 12 og 14 tonn
  • K-TWO Trio: 18 tonn

Alle vognene leveres i rød farge som standard, men andre farger kan leveres uten tillegg i prisen. Sjekk hbe.no for mer informasjon.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.