Slik lagrer du kornet

Grønt maskin AS, deler sine tips til hvordan du lett kan forlenge holdbarheten til kornet på kjøkkenet.

– Mange nordmenn er glade i å bake, men få vet hvordan man skal oppbevare kornet på en riktig måte, slik at det holder seg tørt og ferskt lenge. Vi får ofte spørsmål fra både små og store kunder som lurer på hvordan man lagerer kornet. Selv om vi som regel forholder oss til kornlagring på en stor skala vet vi også hvordan man skal oppevare korn i hjemmet, sier Sørli.

Her følger en enkel guide til kornlagring:

Hold korne tørt:

Fuktig korn gir gode vilkår for mugg og sykdom,som gradvis ødlegger kornet. Kornet må være tørt når det males; hvis ikke funger kværna dårligere og kan bli hindret i å fungere riktig. Du vet at kornet er tørt når du hører at det knekker når du presser det mot kjøkkenbenken.1360957_93238074

Den ideelle fuktighetsnivået for lagring er på ca 55%.

La kornet puste

Kornet må må oppbevares på en ventilert plass for at oksygenutveksling skal være mulig, kke bruk plastposer og andre lufttette beholdere. En silo, jute  eller en åpen papp- eller treeske fungerer bra. Dersom kornet skal lagres over lengere tid må du huske å vende på det ved jevne mellomrom.

Ikke høyere enn 20 °C.

Kornet bør oppbevares kjølig og den idellle temperaturen er ca. +8 °C, og bør ikke overstige +20 °C om du ønsker at det skal holde i lang tid.

Bruk av kornet.

Her anbefaler vi at du tar i bruk kornet med en gang det er malt. Før du maler kornet til mel bør du inspisere kornet og fjerne alt rusk slik som små steiner, frø, ugress og sopp som har blandet seg med kornet.

Enten om du ønsker å lagre mye eller lite korn har Grønt Maskin produkter som kan hjelpe deg med kornlagringen. Sjekk vår nettside der du kan finne både hjelp til å måle, veie, kverne, renseog lagre kornet ditt.

1169375_81987507

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.