Prosjekt Johan Røhr – Et korntørkehus tar form

Kornspesialistene hos Grønt maskin AS jobber for tiden med et stort korntørkehus for kunden Johan Røhr. Vi har fulgt prosjektet fra konstruksjon til levering. Rett før helgen ble taket løftet på plass.

-Et hus er ikke et hus før taket er på plass, forteller Hans Einar hos Grønt maskin AS.

Korntørkehus 3

Han er ansvarlig for at byggingen av det 769m³ store kortørkehuset fra Akron går etter planen.

– Det er mye som skal klaffe ved byggingen av et slikt toppmoderne korntørkehus. Vi har kommet langt nå, men det er fortsatt en del arbeide som står igjen før vi er ferdige til midten av august. Blant annet må vi montere ferdig transportutstyr, platelegge gulvet i siloene, trekke fallrør og sørge for at alt av elektrikerarbeide og fasadearbeide blir gjort ordentlig før vi tester anlegget. Til syvende og sist er jo det viktigste at kunden blir fornøyd, sier han.

Tørkehuset er av typen Akron Type M og har et PLC styreskap med 17’’ berøringsskjerm. Dette styrer alle transportmekanismer, vifter og tørking i anlegget. Tømming fra siloanlegget gjøres med et spesialuttak som fører kornet rett ned i koppelevatoren på den andre siden. Her monteres det en tilsvarende tom-melder som stopper tilførselen av korn når siloen er tom. En video av kopperelevatoren kan du se nedert i saken.

Vi vil skrive mer om prosjekt Johan Røhr når tørkehuset står klart i midten av august.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.