Prosjekt Johan Røhr – Bygging av et korntørkehus fra A til Å

Kornspesialistene hos Grønt maskin AS jobber for tiden med et stort korntørkehus for kunden Johan Røhr. Vi følger prosjektet helt fra konstruksjon til levering.

Når tørkehuset fra Akron er ferdigbygd vil det kunne romme totalt 769m³. Det tilsvarer omtrent 25 fullastede lastebiler med korn!

Helautomatisert transport.

Tørkehuset er av typen Akron Type M og har et PLC styreskap med 17’’ berøringsskjerm. Dette styrer alle transportmekanismer, vifter og tørking i anlegget.arkitekt

Det nyhøstete kornet blir fraktet fra åkeren til tørkehuset. Der helles det så over i en tippesjakt. En Jema T-45 sjaktredler transporterer kornet opp til en Jema T-53 koppelevator. Denne løfter kornet opp i møene der en fullmelder sørger for at tilførselen av korn automatisk stopper når siloene er fulle. En Skandia Støvsuger og Skandia 8 veis motorisert kornfordeler sprer kornet til varmlufts-tørke i siloene.

– Oppe på siloene blir det også montert tak med inspeksjonsluke og fallsikring, slik at kunden selv kan inspisere prosessen, sier Hans Einar Sørli, kornspesialist hos Grønt maskin AS.

Tømming fra siloanlegget gjøres med et spesialuttak som fører kornet rett ned i koppelevatoren på den andre siden. Her monteres det en tilsvarende tommelder som stopper tilførselen av korn når siloen er tom.

johan Røhr Sjakt

Kraftig varme

Et slik anlegg trenger selvfølgelig høy tilføring av varm luft. Lufting og tømming av siloene blir gjort av en Akron Twin PFD dobbeltvifte på 2 X 11kw. Vifta får tilført varme fra en Akron 1710 oljefyrt ovn på som yter 431kw.

Anlegget skal være ferdig montert til innhøstingssesongen starter i august. Vi kommer tilbake med mer informasjon om prosjekt Johan Røhr.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.