Om Grønt Maskin

GRØNT MASKIN AS, over 110 år med maskiner og utstyr til landbruket.

Grønt Maskin AS er et heleid datterselskap av Felleskjøpet Agri SA. Vi har vært en ledende leverandør av kvalitetsutstyr til landbruket og grønnsakspakkerier i Norden i over 110 år. Vår kjernevirksomhet er å levere maskiner og utstyr til bruk i alle deler av grønnsaksproduksjonen både i Norge og Sverige. Vi er også en stor leverandør av korntørker og kornlagring, samt reservedeler og slitedeler til landbruket.

RJ Maskiner AB i Bjuv er et heleid datterselskap av Grønt Maskin. RJ Maskiner fokuserer på samme kundegruppe som morselskapet.

Felleskjøpet er et nordisk konsern med en omsetning på over 18,9 milliarder og 4000 ansatte. Med over 200 butikker, 12 fabrikker, 42 kornmottak og 40 verksteder. Det nye og moderne hovedkontoret ligger på Lillestrøm utenfor Oslo. Felleskjøpet Agri er et samvirke eid av 44 000 bønder i Norge. Dyrk mulighetene.

Våre salgsrepresentanter har god kunnskap og erfaring med egne produkter. Dette er din garanti for at utstyret ditt passer til din bruk. Vi ønsker å være våre kunders rådgivere slik at vi sammen kan finne det mest optimale utstyret framfor å selge noe som ikke passer. Alt utstyr som leveres av oss er montert, klargjort og justert på vårt verksted, før utsending. Vi benytter kun originaldeler for å opprettholde driftssikkerheten.

På vårt hovedkontor i Rygge har vi et rikholdig delelager med over 45000 artikler på lager. Vi har gode fraktavtaler som sikrer rask og prisgunstig frakt over hele landet.

Vår historie

Vår historie strekker seg helt tilbake til etableringen av Ole Chr. Bye AS i Rakkestad i 1912. Siden den gang har fokuset vært på maskiner og utstyr til landbruket. Selskapet er i dag et heleid datterselskap av Felleskjøpet Agri SA.

1912

Ole Chr Bye AS blir etablert i Rakkestad

1968

Harald Bjerkes eftf. AS etableres i Moss

1996

Felleskjøpet Agri SA kjøper Harald Bjerkes eftf. AS i Rygge

2003

Felleskjøpet Agri SA kjøper Ole Chr Bye AS i Rakkestad

2003

Felleskjøpet Agri SA kjøper Bjerknes Maskinforretning AS i Larvik

2010

Ole Chr Bye AS og Harald Bjerkes eftf. AS fusjonerer

2015

Felleskjøpet Agri SA kjøper RJ Maskiner AB

2018

Ole Chr Bye AS bytter navn til Grønt Maskin AS. Bjerknes Maskinforretning blir samtidig fusjonert med Grønt Maskin AS, og virksomhetene samlokaliseres i Rygge

2020

Bjerknes Maskinforretning blir samlokalisert med Grønt Maskin i Rygge

2021

Eierskapet til RJ Maskiner AB flyttes fra Felleskjøpet til Grønt Maskin for å styrke samhandlingen mellom Norge og Sverige

Våre verdier

TRYGT, LØNNSOMT og HYGGELIG

Spennende referanser

KAMPANJE: Fri frakt på alle ordre over 50.000

KAMPANJE: Fri frakt på alle ordre over 50.000

Nå får du fri frakt på alle ordre over 50.000 NOK* Dette gjelder ordre som faktureres og leveres i 2022. Vi har et godt utvalg av maskiner og utstyr på vårt lager i Rygge!

Les hele saken
Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

I midten av august var det endelig klart for Potato Scandinavia hos Andreas Bakken og Grinder Gård i Grue kommune. Dette er en dag vi har gledet oss lenge til, etter vi fikk agenturet på Dewulf i 2021.

Les hele saken
Se flere saker

Våre leverandører

Sormac
Egatec
Omnivent
Skiold
 Dewulf
Krukowiak
7Sense
Agricola
Akron
Basrijs
Bauer
Bredal
C Pack
Checchi & Magli
Euromacchine
Gaspardo
Højgaards
Hortech
Jasa
Jema
JJ Broch
K two
Kongskilde
Landri Therm
Massano
Mastek
Monosem
Ocmis
REV Packaging solutions
Wyma
Wile
Terradonis
Sukup
Struik
Steketee
Stanhay
Scova
Schmotzer
Samro
Samon
Newtec