Om oss

GRØNT MASKIN AS, over 110 år med maskiner og utstyr til landbruket.

Grønt Maskin AS er et heleid datterselskap av Felleskjøpet Agri SA. Vi har vært en ledende leverandør av kvalitetsutstyr til landbruket og grønnsakspakkerier i Norden i over 110 år. Vår kjernevirksomhet er å levere maskiner og utstyr til bruk i alle deler av grønnsaksproduksjonen både i Norge og Sverige. Vi er også en stor leverandør av korntørker og kornlagring, samt reservedeler og slitedeler til landbruket.

RJ Maskiner AB i Bjuv er et heleid datterselskap av Grønt Maskin. RJ Maskiner fokuserer på samme kundegruppe som morselskapet.

Felleskjøpet er et nordisk konsern med en omsetning på over 18,9 milliarder og 4000 ansatte. Med over 200 butikker, 12 fabrikker, 42 kornmottak og 40 verksteder. Det nye og moderne hovedkontoret ligger på Lillestrøm utenfor Oslo. Felleskjøpet Agri er et samvirke eid av 44 000 bønder i Norge. Dyrk mulighetene.

Våre salgsrepresentanter har god kunnskap og erfaring med egne produkter. Dette er din garanti for at utstyret ditt passer til din bruk. Vi ønsker å være våre kunders rådgivere slik at vi sammen kan finne det mest optimale utstyret framfor å selge noe som ikke passer. Alt utstyr som leveres av oss er montert, klargjort og justert på vårt verksted, før utsending. Vi benytter kun originaldeler for å opprettholde driftssikkerheten.

På vårt hovedkontor i Rygge har vi et rikholdig delelager med over 45000 artikler på lager. Vi har gode fraktavtaler som sikrer rask og prisgunstig frakt over hele landet.

Har du spørsmål? Send oss en melding

Vår historie

Vår historie strekker seg helt tilbake til etableringen av Ole Chr. Bye AS i Rakkestad i 1912. Siden den gang har fokuset vært på maskiner og utstyr til landbruket. Selskapet er i dag et heleid datterselskap av Felleskjøpet Agri SA.

1912 Ole Chr Bye AS blir etablert i Rakkestad

1968 Harald Bjerkes eftf. etableres i Moss

1996 Felleskjøpet Agri SA kjøper Harald Bjerkes eftf. AS i Rygge

2003 Felleskjøpet Agri SA kjøper Ole Chr Bye AS  Rakkestad

2003 Felleskjøpet Agri SA kjøper Bjerknes Maskinforretning AS i Larvik

2010 Ole Chr Bye AS og Harald Bjerkes eftf. AS fusjonerer

2015 Felleskjøpet Agri SA kjøper RJ Maskiner AB

2018 Ole Chr Bye AS bytter navn til Grønt Maskin AS. Bjerknes Maskinforretning blir samtidig fusjonert med Grønt Maskin AS, og virksomhetene samlokaliseres i Rygge

2020 Bjerknes Maskinforretning blir samlokalisert med Grønt Maskin i Rygge

2021 Eierskapet til RJ Maskiner AB flyttes fra Felleskjøpet Agri SA til Grønt Maskin AS for å styrke samhandlingen mellom Norge og Sverige