Kombiner oppvarming og matlaging

Salget av vedfyrte kjøkkenkomfyrer har økt kraftig her til lands. Det å kombinere oppvarming med matlaging er både en effektiv og økonomisk løsning for mange hjem.

Høyteknologisk vedfyring

Vedkomfyr

Selv om tradisjonell vedfyring er svært vanlig i Norge, er det mange nordmenn som lurer på hvordan slike ovner kan passe til både matlaging og oppvarming.

Biovarmespesialist Roy Eng i Grønt maskin AS er norsk hovedimportør av La Nordica – Extraflame vedovner og pelletsovner. Han forteller at deres moderne tre og pelletsovner er en god løsning for alle som ønsker å varme sine hjem og lage mat på en miljøvennlig måte.

– Mange tror at vedfyring er en røykfylt og forurensende prosess, helt uegnet for matlaging. Det var kanskje sant for gamle, tradisjonelle vedovner, der forbrenningen var helt ukontrollert. Men La Nordica-Extraflame sine høyteknologiske vedovner er designet nettopp for en effektiv forbrenning av tre og pellets. Alle ovnene har intelligente oksygensensorer og en separat mikroprosessorstyring for primær og sekundærluft, slik at varmetilførselen blir stabil under steking. Resultatet er økt effektivitet, lavere utslipp, høyere ytelse, og store besparelser, sier Eng.

Håndlaget i Italia

Vedovner fra La Nordica-Extraflame er håndlaget i Italia, med ekstra fokus på detaljer. Hver enkelt ovn males for hånd slik at hvert produkt er unikt. Produktene er i tillegg CE-sertifisert, noe som betyr at de overholder selv de mest restriktive utslippskravene i Europa.

Lav kostnadPellets

2,3 kilo tørr ved har en brenselsverdi tilsvarende 1 liter fyringsolje eller 1 kubikkmeter naturgass. Alle tre brenselene gir derfor lik varmeeffekt. Ved er derimot mye billigere. Prisen for ved er hele 50-60% mindre enn de to andre drivstoffene.

Se våre vedkomfyrer her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.