Jordbæra i Sylling får garantert nok regn i sommer

Grønt maskin AS har levert 8 datastyrte vanningsvogner til frukt og grønnsaksprodusenter i Sylling. Vognene sørger for at avlingene får jevn nedbør hele sesongen.

Levert OCB

Sommeren de siste årene har vært preget av mye ustabilt vær, dette får spesielt storekonsekvenser for bøndene. Har man ikke gjort riktige forberedelser, og det blir mye regn, kan avlingen lett drukne. Er det for tørt, minsker sjansen for å få en stor og frisk avling.

– Maskinene vi har levert er produsert av Baueri Østerrike. Ved hjelp av innovative, digitale løsninger garanterer maskinene jevn nedbør gjennom hele vekstsesongen. Digitale vanningsvogner kan være redningen for mange bønder, forteller produktspesialist Rolf Gjølstad i Grønt maskin AS.

Vognen kjøres til enden av det jordet som skal vannes, sprederen kobles fra og trekkes til den andre enden. En turbin i slangen sørger for å trekke kanonen mot vogna – og samtidig snurre den inn på trommelen. Ved å taste inn antall millimeter ønskelig «regn» på en datamaskin,  kontrolleres inntrekkshastigheten på sprederen, slik får man riktig mengde nedbør gjevnt fordelt over avlingen.

Fraktes

-Maskinene kan brukes i all grønnsakproduksjon. Helt fra frø som skal spire til planter som skal etablere rotsystem. Det fungerer for eksempel optimalt for poteter som skal brukes til chipsproduksjon. De trenger vann jevnt hele vekstsesongen for at de ikke skal få sprekker eller ujevnheter, sier Gjølstad.

De kundene i Sylling som hittil har mottatt vognene er Norske Salater DAHørte Gård,Norske Jordbær DA og Holsfjord Produkter DA.

Les mer om vanningsvogner i vår nettbutikk

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.