Har levert Norges største gulrothøster

Bru Gard utenfor Stavanger får i år kraftig innhøstingshjelp fra en Asa-Lift SP200. Maskinen er den største i sitt slag i Norge, og er levert av Ole Chr. Bye.

Med en årlig produksjon på ca. 2500 tonn gulrøtter hadde far og sønn Laurits og Asbjørn Stokkeland behov for økt høstekapasitet og en maskin som kunne dekke større arealer.

Se video av maskinen nederst i saken.

Fra venstre: Ole Petter, Laurits, Asbjørn og sjåfør Arvid Varhaug

Fra venstre: Ole Petter Aarnes, Laurits og Asbjørn Stokkland og sjåfør Arvid Varhaug

Maskinen er selvgående, noe som forenkler innhøstingen drastisk

Maskinen er selvgående, noe som forenkler innhøstingen drastisk

Stokkeland familien har hatt et nært og godt samarbeid med Ole Chr. Bye, avd. Harald Bjerkes eftf. i mange år, og har hovedsakelig brukt Asa-Lift maskiner til arbeidet siden de kjøpte sin første Asa-Lift Mini i 1983.

– Asa-Lift maskinene har fungert godt for oss i alle år. De er både driftssikre og veldig holdbare. Vi var også svært fornøyd med samarbeidet vi har hatt med Ole Chr. Bye, avd. Harald Bjerkes eftf. Så det var egentlig aldri noe tvil om hvor vi skulle gå når vi trengte en større maskin, forklarer Laurits.

Bru Gard AS har produsert gulrøtter siden 1970. Tre generasjoner arbeider i selskapet, og sønnen Asbjørn er nå på vei til å ta over familiebedriften. De dyrker gulrot på om lag 800 dekar med jord og den totale produksjonen av gulrøtter er på ca. 2500 tonn per år. Stokkeland er hovedleverandør av gulrøtter til Coop og ICA-kjedene i Norge.

Ole Petter Aarnes, spesialist på grønnsaksmaskiner i Grønt maskin AS forteller at maskinen de har levert er skreddersydd til kunden med noen nye løsninger som aldri har vært prøvd før.

– Den nye selvgående SP200 maskinen er laget med en helt ny kassemagasin løsning hvor 4 personer kan jobbe med å forberede og legge plast i kassene. Kassemagasinet er konstruert med egen kran som gjør at personene kan jobbe kontinuerlig også mens maskinen høster. Det har vært mange lange diskusjoner om denne løsningen ville være riktig, men det har vist seg å fungere «grabla gott» som Laurits selv sier det, forteller Aarnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.