Gressklipperen er ikke et leketøy

Hvert år skades flere tusen personer i uheldige sammenstøt med gressklipperen, ifølge tall fraKonsumentverket i Sverige. -Slik forhindrer du ulykker.

I Norge blir det hver sommer meldt inn mellom 60-80 gressklipperskader melder forsikringsselskapet If, men dette er bare de mest alvorlige skadene

Spesialist på hage og fritidsprodukter, Bjørnar Teig, i Ole Chr Bye AS gir deg her tre gode råd til sikker bruk av gressklipperen.

Vær forsiktig på vått gress

Når du klipper vått gress, eller i bratte bakker bør du være ekstra varsom, sier Teig.

-Mange skader oppstår ved at man sklir på det våte gresset, eller at gressklipperen ruller ned over foten når man klipper i bratte bakker. Det er viktig at man sørger for å stå blansert når man klipper. Er man uoppmerksom og nonchalant kan man lett havne i en ulykke.

warning

 

Bruk riktig fottøy

-Gode sko med rue såler og ståltipp er å foretrekke når du skal klippe plenen. Da er du bedre beskyttet om foten skulle havne under klipperen. Det aller viktigste tipset er at man aldri klipper plenen barfot. Ved å klippe plenen barbeint minimerer du fotfeste samtidig som du lettere kan bli skadet.

 

Ta deg tid

-Noe av det dummeste man kan gjøre når man klipper plenen er å stresse. Hastearbeid fører som oftest til at man er uoppmerksom, og da oppstår det lett ulykker. Ta deg ekstra tid til å klippe plenen i ro og fred. Gressklipping kan ofte være en stressbefriende aktivitet om man tar det rolig, dessuten blir resultatet mye bedre.

Se vårt store utvalg av trygge og brukervennlige gressklippere i nettbutikken

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.