Gjør unna korntørkinga på én uke

Tidligere tørket gårdbruker Johan Røhr kornet i bingeplantørker med kaldluft og mye manuelt arbeid. I sitt nye korntørkehus trenger han nesten bare en PC for følge med på tørkeprosessen.

Etter flere våte innhøstinger så til slutt Johan Røhr seg lei på at kornet tok for lang tid å tørke. Han tok kontakt med Grønt maskin AS, som etter bare to møter hadde skreddersydd et toppmoderne og nærmest helautomatisk kornanlegg til kornprodusenten.

– Johan hadde forberedt seg godt til møtene våre. Hele prosessen var derfor svært effektiv, og jeg er glad for at vi klarte å tegne ferdig huset på så kort tid, sier Sørlie.

 

Full kontroll

Anlegget har 6 siloceller med et volum på 726 m3, Svegma varmluftstørke på 20,4 m3 og med Jema transportutstyr med kapasitet på 60 tonn tørr hvete per time. Det automatiske systemet starter å fylle neste silo så fort én er full. Hvilket betyr at anlegget alltid henter inn nytt korn til tørking.

Med god kontroll på tørkinga har antall hektoliter levert korn gått opp, et resultat som ikke har gått ubemerket hen i resten av kornmiljøet. Røhr har allerede blitt kontaktet av flere nysgjerrige kollegaer som vil ta en titt på anlegget.

DSC00125

Imponert

De seinere års vanskelige innhøstningsforhold, tørketrekk og stor prisdifferanse i forhold til kvalitet gjør denne type innvesteringer stadig mer aktuelle for produsenter.

Landbrukssjef Stein Inge Wien i Ringsaker er imponert over det nye anlegget og har tro på at flere kornbønder vil gjøre de samme vurderingene som Johan Røhr.

-Det er viktig å ha fokus på økt kornproduksjon, sunn økonomi for produsentene og sikre god kvalitet på levert vare. Derfor er det viktig å kunne utnytte anleggenes kapasitet best mulig, sier han.

Du kan finne mer informasjon om korntørkeprodukter fra Grønt Maskin på deres nettside.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.