Dette bør du tenke på når du velger førersete

Har du ofte vonde skuldre og stiv nakke, da kan dårlig førersete og feil sittestilling være årsaken. Grønt maskin AS, levereandør av førerseter,  har snakket med naprapat André Bolstad som forteller deg hvordan du skal sitte riktig.

Personer som arbeider med å kjøre truck, traktor eller anleggsmaskiner er ofte svært utsatte for ryggproblemer. Føreren blir jevnlig usatt for støt og ristinger fra terrenget og motoren. Naprapat André Bolstad ved Oslo Ryggklinikk forklarer at riktig sittestilling kan bidra til å redusere og forebygge ryggproblemer hos yrkessjåfører.bolstad

– Når du setter deg ned sender du signaler til kroppens muskler om å slappe av. Det er jo absolutt ikke det du gjør som yrkessjåfør. Om du kjører traktor, truck eller andre anleggsmaskiner har du høy grad av fokus og får en automatisk spenningsøkning i alle kroppens muskler. Derfor er det veldig viktig at du gjør det du kan for å få riktig avlastning når du sitter, sier Bolstad.

– Sitter du for langt fra rattet eller vinkler seteryggen for mye bakover får du en uheldig belastning i nakke- og skulder musklene som gir hodepine og verk i armene. Dette har jeg selv sett ved flere tilfeller. Kun ved noen enkle justeringer har mye av problemet blitt borte.

Besøk nettbutikken til Grønt maskin AS for å se deres utvalg av førerseter som hjelper deg å sitte riktig.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.