Aktuelt
/
Vi svarer aldri: «Nei, det der går ikke!»

Vi svarer aldri: «Nei, det der går ikke!»

Vi svarer aldri:
«Nei, det der går ikke!»

Grønt Maskin er blant landets største på landbruksmaskiner og utstyr til alt som har med radkultur å gjøre. Hos dem får du utstyr til alt fra jordbearbeiding, presisjonsåing og planting – til høsting, sortering, pakking og annen etterbehandling. Og med sitt store delelager og sine dyktige fagfolk, sørger Grønt Maskin for at arbeidet går problemfritt for deg.

Vidar Hveem - produktansvarlig såmaskiner og høstemaskiner

– Vi har et stort og bredt produktsortiment i Grønt Maskin. Hovedbusiness’en vår er maskiner til dyrking av grønnsaker, poteter, bær … Ja, egentlig alt som blir dyrket i rader, forklarer salgssjef Per Brun. – I tillegg får du utstyr til vanning, gjødsling og gylle her hos oss. Alt vi leverer har med matproduksjon å gjøre.

No items found.

Våre maskiner og utstyr må være godt tilpasset det norske markedet

– Her i landet har vi kortere sesonger, langt kortere tidsvinduer og annerledes arronderinger av jordene enn hva de har nede på kontinentet, påpeker selger Rolf Gjølstad. – Dette setter selvsagt store krav til driftssikkerheten på maskinene vi leverer, for vi vil jo ikke risikere at de plutselig stopper midt i en travel arbeidsøkt. Vi må derfor ha dyktige og kvalitetsbevisste leverandører som er villige til å tilpasse produktene sine til våre norske bøndenes behov.

– Og de leverandørene har dere i Grønt Maskin?

– Ja, det er nettopp derfor vi har valgt akkurat dem til våre leverandører, smiler selger Vidar Børsebakke. – De er dyktige, fleksible og villige til å satse på det lille og spesielle markedet her oppe i nord.

Nerdete bondemiljø hos Grønt Maskin

Mye av arbeidstiden til Grønt Maskins selgere går med til å diskutere og svare på spørsmål fra kundene deres.
– Mange av kundene våre har spesielle behov, og da vurderer vi om dette kan løses ved å få gjort tilpasninger hos leverandøren eller fikses ute på verkstedet vårt, forteller selger Dag Fredrik Eftedal. – Vi har et meget nerdete bondemiljø her på huset, og denne kompetansen er vi istand til å tilføre produktene våre. Derfor svarer vi aldri kundene med et: «Nei, det der går ikke!». Og det føler vi de verdsetter høyt.

Husdyrgjødsel er en verdifull ressurs

Hos Grønt Maskin får du også alt du trenger innenfor gjødsel og gylle: Pumper, separatorer, gjødselmiksere, tankvogner, slangespredeanlegg – you name it.

– Jeg har inntrykk av at den norske bonden virkelig har fått øynene opp for hvor verdifull ressurs husdyrgjødselen er. Ikke minst fordi prisen på kunstgjødsel stadig går oppover, sier Rolf. – Og vi i Grønt Maskin vet hvordan du skal få utnyttet husdyrgjødsla di best mulig. Innenfor dette området kommer myndighetene stadig med nye krav, men da ofte med nye tilskuddsordninger. Derfor er det også viktig for oss å ha oversikt over hva slags type utstyr som får tilskudd hvor i landet, slik at vi kan informere kundene våre om dette.

Fra det enkle til det mest avanserte innenfor vanning og sprøyteutstyr

Dag Fredrik er ansvarlig for sprøyter og utstyr til disse hos Grønt Maskin.
– Vi har spesialisert oss på alt fra velfungerende, driftssikre små sprøyter for frukt og bær til de helt store og avanserte; med væskeregulering og gps-styring, opplyser han. – I tillegg har vi spesialdyser med virkelig avansert teknologi for alle forhold.

– Når det gjelder vanning, har vi alt fra de minste vanningsvognene til de største pivotanleggene for heldekkende vanning, opplyser selger Sami Vihervuori. Han og Rolf har ansvaret for vannings- og gjødselproduktene til Grønt Maskin. – De siste årene har enkelte distrikter her i landet hatt for lite nedbør i vekstsesongen, så behovet for vanning har vært sterkt økende hos dem som dyrker gressfôr og korn. Og hvis du driver med grønnsaker, er du bare nødt til å ha et skikkelig vanningsanlegg.

No items found.
– Grønt Maskins hovedbusiness er å levere landbruksmaskiner og utstyr til alt som dyrkes i rader, forteller salgssjef Per Brun. Alt vi i Grønt Maskin leverer, har med matproduksjon å gjøre, forteller salgssjef Per Brun.

Vi må alltid være i forkant

– Norske bønder er veldig flinke til å holde seg orientert om nyheter og produktutvikling innenfor bransjen vår, fastslår Sami. – De er svært opptatt av hvordan de skal utnytte jorda og ressursene sine best mulig, både når det gjelder kvalitet og volum på avlingene sine. Derfor er det viktig at vi i Grønt Maskin ligger i forkant og holder oss oppdatert. Slik at når de kommer og forteller oss om noe nytt de har hørt om på utstyrssiden, så er vi allerede godt informert og kan gi dem råd.

Stort og omfattende delelager

– På et eller annet tidspunkt går noe i stykker, og det skjer jo gjerne mens du er midt oppe i noe som må være raskt unnagjort, sier Per. – Da er det viktig at leverandøren din har et godt verksted og et stort, velfylt delelager. Det har vi her på Grønt Maskins hovedkontor i Rygge. Bak denne veggen ligger deler til en verdi på mellom 25 og 30 millioner kroner.

Unik kompetanse hos folkene på verkstedet

– Et godt delelager er viktig for kundene våre. Det samme er å ha tilgang til et godt verksted, understreker Vidar. Han står for Grønt Maskins salg av maskiner og utstyr til alt fra jordbearbeiding og drillforming, såing, planting, kalking – til radrensing, ugressbrenning og høsting av de ulike radkulturene. – Er du en dyktig mekaniker selv, kan du nok drive og skru litt på maskinene våre. Men det vil være vanskelig for deg å innstille dem helt korrekt. Folkene våre på verkstedet, derimot; de jobber på disse maskinene hver bidige dag. Deres kunnskaper strekker seg fra det mekaniske, hydrauliske og elektroniske utstyret til det agronomiske, så de vet hvordan maskinene og utstyret vårt skal innstilles for at du skal få den aller beste effekten av det.

– Ja, vi har en svært unik kompetanse her på huset, fastslår Per. – Og det er av stor betydning for oss å ha slike dyktige verkstedfolk som setter sin ære i at alt vi leverer skal fungere optimalt; med en oppetid på tilnærmet 100 prosent.

Men hva gjør dere når kunden som trenger hjelp befinner seg på et helt annet sted i Norge?
– Da sender vi ut en mann med fly og koffert til dem, svarer Dag Fredrik kontant.

No items found.

Påmelding

Takk! Din beskjed er sendt.
Ups! Her er det noe som ikke stemmer.

Grønt Maskin leverer
et bredt utvalg av jordbearbeidingsprodukter

Grønt Maskin leverer et bredt utvalg av spesialmaskiner til frukt-, bær- og grønnsaksproduksjon. Vi skreddersyr løsninger tilpasset ditt behov !

Se utvalget her

Andre spennende artikler

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

I midten av august var det endelig klart for Potato Scandinavia hos Andreas Bakken og Grinder Gård i Grue kommune. Dette er en dag vi har gledet oss lenge til, etter vi fikk agenturet på Dewulf i 2021.

Les hele saken
Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Grønt Maskin lanserer i 2022 en unik mulighet for deg som driver med grønnsaksproduksjon i Norge. Du kan nå få booket en demo av en av våre høstemaskiner fra Dewulf, sammen med en John Deere 6155R.

Les hele saken
Se flere saker

Våre leverandører

Sormac
Egatec
Omnivent
Skiold
 Dewulf
Krukowiak
7Sense
Agricola
Akron
Basrijs
Bauer
Bredal
C Pack
Checchi & Magli
Euromacchine
Gaspardo
Højgaards
Hortech
Jasa
Jema
JJ Broch
K two
Kongskilde
Landri Therm
Massano
Mastek
Monosem
Ocmis
REV Packaging solutions
Wyma
Wile
Terradonis
Sukup
Struik
Steketee
Stanhay
Scova
Schmotzer
Samro
Samon
Newtec