Aktuelt
/
Kjølsrød drift har hatt Dewulf-høster i over 15 år!

Kjølsrød drift har hatt Dewulf-høster i over 15 år!

Høsten 2021 tok vi turen til Jørgen Kjølsrød sammen medSamvirke, for å ta en prat om årets største nyhet. Sammen med broren Agnar dyrker Jørgen poteter, kålrot, grasfrø og korn på mer enn 25 gårder og 6300dekar i Tønsberg, Kongsberg og Horten kommune. 1800 dekar med potet er i løpet av noen uker høsta med en torads potetopptaker fra Dewulf.

Vi vet at det allerede går en del Dewulf-maskiner i norske grønnsaksåkre. Ved at Grønt Maskin nå har fått agentur på maskinene og skal tilby alt av reservedeler og ettermarkedstjenester, vil disse gårdbrukerne få en enklere hverdag, sier Desiree Kråkøy fra Grønt Maskin.Hun er glad for å høre at Kjølsrød bare har lovord å komme med om den belgiske potetopptakeren sin.

Dette er den andre Dewulf-opptakeren vi har, og vi er veldig fornøyde. Det har vært veldig lite tull med den.  Vi har siltig leire og mye tung jord, og denne potetopptakeren utmerker seg med gode renseegenskaper. Jeg er også veldig fornøyd med kameraene, som gir meg full kontroll over hvordan potetene flyter gjennom maskinen, forteller Jørgen.

No items found.

Familiebedrift

På Kjølsrød er tre generasjoner involvert i gårdsdrifta. Den første Dewulf-maskinen kom til gards i 2005 og ble direkteimportert fra produsenten.  Siden den gang har det vært mange turer til Belgia, både på fabrikkbesøk og hos belgiske potetprodusenter.

Selv om Dewulf er verdens nest størstel everandør av potetopptakere, bærer selskapet preg av å være en familiebedrift som virkelig bryr seg om kundene sine, forteller Hans Johan Kjølsrød, kårkall i full stilling som blant annet sprøyteansvarlig i gårdsdrifta.

Kan få deler fra Rygge

Fram til nå har familien Kjølsrød hatt sitt eget reservedelslager hjemme på gården. Med 6300 dekar å høste i vekstsesongen, harde ikke tid til driftsstans. Trenger de andre deler enn de selv har liggende, har disse kommet tilsendt fra Belgia innen to døgn. Fra 1. januar vil GrøntMaskin ha fullt reservedelslager i Rygge, noe som vil være en ytterligere trygghet for de offensive produsentene. De har skrudd mye selv og vært ivrige brukere av Dewulfs videoer på Youtube, mens en landbruksmekaniker i bygda har stått for årlig service og vedlikehold. Nå som Grønt Maskin og Felleskjøpet har fått Dewulf i produktporteføljen, vil det bli lettere å få hjelp.

Mekanikerne våre får nå full opplæring i Dewulfs produktportefølje, så det vil bli mye lettere for både nye og eksisterende kunder å få utført service, reparasjoner og vedlikehold, sier Kråkøy hos Grønt Maskin.

Over 80 års erfaring

Dewulf er store både på poteter og rotgrønnsaker. Allerede fra årsskiftet vil Grønt Maskin ha et stort utvalg av maskiner fra Dewulf. Både potetsettere, potetopptakere og gulrotopptakere vil være en del av sortimentet.Daglig leder i Grønt Maskin, Rainer Hivand, er svært glad for den nye samarbeidsavtalen.

Dewulf er en produsent vi har ønsket oss en stund. Gjennom de siste 80 årene har de blitt en betydelig aktør i det globale landbruksmarkedet. De er et fremoverlent selskap med fokus på innovasjon og trygghet for bonden. Et samarbeid med dem vil gjøre Grønt Maskin og Felleskjøpet til en enda mer attraktiv samarbeidspartner for norske grøntprodusenter og potetbønder, sier Hivand.

No items found.

Ønsker lokale forhandlere

Også Dewulf er fornøyde med sin nye samarbeidspartner.

Grønt Maskin har den erfaringen og ekspertisen vi ønsker hos våre forhandlere. Lokal service og reservedeler lett tilgjengelig er viktig for oss og viktig for veksten i det norske markedet. Kompetanse og oppfølging av ettermarkedet er utrolig viktig for oss og vi er trygge på at dette er godt ivaretatt hos Grønt Maskin, sier Peter Muyssen, salgs- og markedssjef i Dewulf.

Klar for brøytesongen

Agnar og Jørgen Kjølsrød driver hvert sitt enkeltpersonsforetak. De dyrker mange forskjellige potetsorter og alt leveres til industrien.

Når vi driver så stort må vi ha ulike sorter som modner til ulik tid, slik at vi kommer gjennom alt, sier Jørgen. Selv om både grasfrøene, kornet og potetene nå er høsta inn den dagen vi er på besøk, har gårdbrukeren ingen planer om å ligge mange dager på sofaen. Først skal potetopptakeren vaskes, så venter klargjøring av utstyr til vinterens snøbrøyting.

No items found.

Påmelding

Takk! Din beskjed er sendt.
Ups! Her er det noe som ikke stemmer.

Grønt Maskin leverer
et bredt utvalg av jordbearbeidingsprodukter

Grønt Maskin leverer et bredt utvalg av spesialmaskiner til frukt-, bær- og grønnsaksproduksjon. Vi skreddersyr løsninger tilpasset ditt behov !

Se utvalget her

Andre spennende artikler

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

I midten av august var det endelig klart for Potato Scandinavia hos Andreas Bakken og Grinder Gård i Grue kommune. Dette er en dag vi har gledet oss lenge til, etter vi fikk agenturet på Dewulf i 2021.

Les hele saken
Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Grønt Maskin lanserer i 2022 en unik mulighet for deg som driver med grønnsaksproduksjon i Norge. Du kan nå få booket en demo av en av våre høstemaskiner fra Dewulf, sammen med en John Deere 6155R.

Les hele saken
Se flere saker

Våre leverandører

Sormac
Egatec
Omnivent
Skiold
 Dewulf
Krukowiak
7Sense
Agricola
Akron
Basrijs
Bauer
Bredal
C Pack
Checchi & Magli
Euromacchine
Gaspardo
Højgaards
Hortech
Jasa
Jema
JJ Broch
K two
Kongskilde
Landri Therm
Massano
Mastek
Monosem
Ocmis
REV Packaging solutions
Wyma
Wile
Terradonis
Sukup
Struik
Steketee
Stanhay
Scova
Schmotzer
Samro
Samon
Newtec