Aktuelt
/
Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

I midten av august var det endelig klart for Potato Scandinavia hos Andreas Bakken og Grinder Gård i Grue kommune. Dette er en dag vi har gledet oss lenge til, etter vi fikk agenturet på Dewulf i 2021. Som en av hovedsponsorene synes vi dette var et flott arrangement og er glad det var mange som var tilstede denne august-dagen.

Besøk fra Dewulf i Belgia

Dewulf hadde for anledningen sendt opp to representanter for å bistå med demo og eventuelle spørsmål fra besøkende. Ruben Weltens er vår kontaktperson hos Dewulf, og med seg hadde han sin kollega Nick som var ansvarlig for demo av Dewulf Torro potethøster. De var glade for at det var såpass stor interesse for deres høstemaskin.

Det er gøy å se maskinen i drift her i Norge. Det er flere produsenter rundt omkring, men vi har så vidt begynt å posisjonere oss her, så det er ekstra gøy å se at interessen er stor og at spørsmålene er mange. Grinder Gård er et veldig flott sted for et slikt arrangement, og vi er godt fornøyd sier Ruben Weltens.

Visste du at du kan booke demo av Dewulf toppløfter eller potethøster fra Grønt Maskin? Les mer og book demo her

No items found.

Visning av vanningsbom på Grinder

Vi hadde også en post i programmet som gikk på vanning. Det blir dårlig med poteter om man ikke vanner underveis i vekstsesongen, og i 2017 investerte Andreas Bakken i et pivot-anlegg fra Bauer, også kalt vanningsbom. Etter ca fem år i drift, kan Andreas si seg svært godt fornøyd med investeringen og gjorde i 2022 en oppgradering av utstyret, slik at det nå har GPS-styring. Vanningsbommen brukes både til vanning av poteter og korn ved behov. Det var en god gjeng som var tilstede på visningen, og det var mange gode spørsmål.

En vanningsbom er en veldig effektiv form for vanning, om man har store arealer. Det er en avveining man må ta, om du trenger flere vanningsvogner eller om det er et pivot-anlegg som er det rette for deg. Det er jo avhengig av tilgang på vann som alt annet, men sammen med Bauer hjelper vi deg med det oppsettet som er optimalt for deg og ditt behov, sier Rolf Gjølstad.

Stor interesse for jordbearbeiding

Flere aktører viste frem sitt utstyr for jordbearbeiding. Grønt Maskin hadde med seg en Massano Extreme 165, som er en såkalt steinnedlegger. Denne går motsatt vei av en tradisjonell fres, og får jordmassene oppover og bakover samtidig som den får steinene lenger ned. Dette gir et steinfritt plante/såbed, som passer til alle grønnsaksvarianter. 

Fresen fra Massano er en nyere og mer effektiv modell enn det vi har sett tidligere. Den får steinene lenger ned i jorda, slik at dette ikke blir noen ulempe for blant annet rotgrønnsaker, sier Vidar Børsebakke i Grønt Maskin.

No items found.

Gule småpoteter og biostimulanter fra Norgro

Gule småpoteter er fremdeles en het potet i det norske markedet, og hvert år drar en sortsgruppe bestående av representanter fra Gartnerhallen, Bama, Overhalla klonavlssenter, Norgro og Graminor på tur til Nederland for å se på siste skrik av potetsortene. Sortene vi fikk se litt av under Potato Scandinavia var Columba, Anouk, Celandine og Danique, og alle disse går under kategorien gule småpoteter. 

Celandine kjenner vi fra før, men den har fått en ny sjanse nå som småpotet er såpass etterspurt i markedet. Danique har vært gjennom en storskalatest og er en såkalt kombinert-potet som egnes godt for mat og sous vide, sier en tydelig engasjert Alf Einar Bjørnstad, produktsjef settepotet i Norgro.

Fornøyd gjeng fra Norgro på stand under Potato Scandinavia. Fra venstre: Alf Einar Bjørnstad - Produktsjef settepotet, Knut Erling Røhnebæk - Produktrådgiver og planlegger settepotet, Henrik Stenberg - Produktrådgiver driftsmidler, Erik Ragnhildrød - produktrådgiver settepotet og grønnsaker.

Spørsmål om maskiner, vanning eller sprøyter? Snakk med oss!

 Tor Grimstad
Tor Grimstad
Selger - Maskiner
tor.grimstad@grontmaskin.no+47 479 02 412
Vidar Børsebakke
Vidar Børsebakke
Selger - Maskiner
vidar.hveem@grontmaskin.no+47 480 55 228
Rolf Gjølstad
Rolf Gjølstad
Selger - Maskiner
rolf.gjoelstad@grontmaskin.no+47 970 33 761
Ådne Smogeli
Ådne Smogeli
Selger – Maskiner
aadne.smogeli@grontmaskin.no+47 480 33 795
Einar Arne Hyndøy
Einar Arne Hyndøy
Selger - Trøndelag
eah@grontmaskin.no+47 948 05 323

Påmelding

Takk! Din beskjed er sendt.
Ups! Her er det noe som ikke stemmer.

Grønt Maskin leverer
et bredt utvalg av jordbearbeidingsprodukter

Grønt Maskin leverer et bredt utvalg av spesialmaskiner til frukt-, bær- og grønnsaksproduksjon. Vi skreddersyr løsninger tilpasset ditt behov !

Se utvalget her

Andre spennende artikler

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

I midten av august var det endelig klart for Potato Scandinavia hos Andreas Bakken og Grinder Gård i Grue kommune. Dette er en dag vi har gledet oss lenge til, etter vi fikk agenturet på Dewulf i 2021.

Les hele saken
Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Grønt Maskin lanserer i 2022 en unik mulighet for deg som driver med grønnsaksproduksjon i Norge. Du kan nå få booket en demo av en av våre høstemaskiner fra Dewulf, sammen med en John Deere 6155R.

Les hele saken
Se flere saker

Våre leverandører

Sormac
Egatec
Omnivent
Skiold
 Dewulf
Krukowiak
7Sense
Agricola
Akron
Basrijs
Bauer
Bredal
C Pack
Checchi & Magli
Euromacchine
Gaspardo
Højgaards
Hortech
Jasa
Jema
JJ Broch
K two
Kongskilde
Landri Therm
Massano
Mastek
Monosem
Ocmis
REV Packaging solutions
Wyma
Wile
Terradonis
Sukup
Struik
Steketee
Stanhay
Scova
Schmotzer
Samro
Samon
Newtec