Aktuelt
/
Bauer Vanningsvogner – Bjølsund Gård

Bauer Vanningsvogner – Bjølsund Gård

Gårdbruker Stig Gammelsrød på Bjølsund Gård:

– Dette har jeg ikke angret på et øyeblikk!

I dag har Stig Gammelsrød to Bauer T61 vanningsvogner på gården sin i Rygge i Østfold. Han er svært fornøyd både med dem og servicen han får hos forhandleren Grønt Maskin.

No items found.

Bauervognene fungerer utmerket

Ute på den store åkeren med åkerbønner går vannsprederen for fullt. Vanningsvogna er en Bauer T61, som er den største i T-serien.

– Vi har to vogner av denne typen, opplyser Stig Gammelsrød. Han har hatt ansvaret for driften av Bjølsund Gård siden 2001. – Dem kjøpte jeg for henholdsvis tre og fire år siden, og de fungerer aldeles utmerket. Jeg opplever Bauervognene som driftssikre, solide og lette å betjene.

– Bauer vanningsvogner kommer fra Østerrike, som jo er et land med lange tradisjoner innenfor industri og produksjon, sierTor Grimstad. Han er selger av maskiner hos Grønt Maskin. – Bauer er svært opptatt av å levere produkter av best mulig kvalitet, og det bærer vanningsvognene deres preg av. Du kan du se det på måten vognene er konstruert; på alt fra bruken av solide råmaterialer i chassiset til computeren som utgjør styringsenheten.

Vi i Grønt Maskin har forhandlet Bauervogner i mer enn ti år, og hverken kundene våre eller vi har hatt problemer med dem. Alt vi har opplevd, er noen små justeringsfeil fra fabrikken en gang i blant. Og dem har vi enkelt kunnet rette opp.

Alle vanningsvognene er levert av Grønt Maskin

Gammelsrød har driftssamarbeid med to naboer, og til sammen har de 13 vanningsvogner.

– Alle er handlet hos Grønt Maskin og hos deres forgjenger Harald Bjerkes Eftf., forteller han. – De eldste vognene er nærmere 30 år og av det merket som Grønt Maskin førte tidligere. Men siden ingenting tydet på at Bauervognene skulle være dårligere, var det naturlig for meg å satse på Bauer da mine gamle vogner skulle byttes ut med nye. Og det har jeg ikke angret på et øyeblikk.

Vanning av gress er vår førsteprioritet

Bjølsund Gård er på 465 mål, og i tillegg leier Gammelsrød mellom 800 og 900 mål til dyrking av korn, poteter og grønnsaker, og ikke minst gress.

– Vi driver med melkeproduksjon, så dyrking av gress er svært viktig og det vi prioriterer høyest når det gjelder vanning, forklarer han. – Deretter kommer vanningen av poteter og grønnsaker, og til sist kornåkrene våre. Slik er prioriteringsrekkefølgen her på gården. Ofte vanner jeg kornet litt tidlig i sesongen, mens vi ennå har god kapasitet. Men etter hvert må kornet seile sin egen sjø.

No items found.

Hvor får du vannet fra?

– Det kommer fra Vansjø. Vi pumper det nesten opp til E6 og ut i en elv som er ca. 1 mil lang og som renner forbi like her nede på sin vei ut til fjorden. Langs elva ligger det pumpehus som tar ut vann til medlemmene i ledningsnettverket. Så det vi gjør, er å tilføre elva ekstra vann for å unngå at den går tørr om sommeren. Dette har ført til at det nå går masse ørret i den.

Fikk du Bauervognene levert som avtalt?

– Jada, det gjorde jeg. Nå hadde jeg kontaktet Grønt Maskin og avtalt hvilke vogner jeg skulle ha lenge før vannesesongen startet, så det var ikke noe problem. Og hvis du gir dem god tid på å levere, er det gjerne litt rabatter å hente, også …

Hvorfor har du valgt å handle med Grønt Maskin?

Vi har hatt kontakt med dem i mange år, svarer han. – En av grunnene til dette er at de i tillegg til vanning også er spesialister på grønnsaksmaskiner; både når det gjelder høstemaskiner, plantemaskiner og såmaskiner. Ja, innenfor alt som har med radkultur og grønnsaker å gjøre. De har mange flinke folk der, som jeg etter hvert er blitt godt kjent med. Jeg er svært fornøyd med servicen og samarbeidet med dem.

Grønt Maskin er opptatt av matproduksjonen

– Kundene våre har jo ansvaret for landets matproduksjon, og det er viktig for oss alle at kornet, grønnsakene og gresset deres vokser godt,  fremhever Vihervuori. – Da er god vanning viktig, og det er her vi i Grønt Maskin bidra til større avlinger. Vi jobber derfor hver dag med å forbedre servicen vår og se på hvordan vi kan være til mer nytte for kundene våre. For eksempel skal vanningsvognen du har kjøpt hos oss være klar til drift idet du mottar den. Så vi har på forhånd brukt noen timer på å sjekke at den er helt i orden, sørget for at den er klargjort og satt opp med riktige vannkanoner og dyser. Dermed kan du begynne å vanne med en gang, og du unngår å måtte tilkalle oss senere for å justere eller reparere noe som var feil på vognen fra starten av. Og hvis dette er din første vanningsvogn, gir vi deg selvsagt grundig opplæring i bruken av den.

- Hos Grønt Maskin får du raskt ordnet det meste

For meg er det kjempefint at Grønt Maskin ligger like i nærheten, sier Gammelsrød. – Er det noe jeg trenger, kjører jeg bort dit og henter det på fem minutter. Der har de et kjempestort delelager, og du får ordnet det aller meste raskt. Alt dette betyr mye for meg.

– På Grønt maskin opplever jeg å få kjempegod og rask service. Dette gjelder både på vanningsvognene og grønnsaksmaskinene jeg har handlet hos dem. Derfor er jeg lojal mot Grønt Maskin. Det er heller ingen ulempe at de er en avdeling av Felleskjøpet, med den ekstra seriøsiteten og soliditeten dette innebærer, smiler Stig Gammelsrød.

På Grønt maskin opplever jeg å få kjempegod og rask service

No items found.

Påmelding

Takk! Din beskjed er sendt.
Ups! Her er det noe som ikke stemmer.

Grønt Maskin leverer
et bredt utvalg av jordbearbeidingsprodukter

Grønt Maskin leverer et bredt utvalg av spesialmaskiner til frukt-, bær- og grønnsaksproduksjon. Vi skreddersyr løsninger tilpasset ditt behov !

Se utvalget her

Andre spennende artikler

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

I midten av august var det endelig klart for Potato Scandinavia hos Andreas Bakken og Grinder Gård i Grue kommune. Dette er en dag vi har gledet oss lenge til, etter vi fikk agenturet på Dewulf i 2021.

Les hele saken
Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Grønt Maskin lanserer i 2022 en unik mulighet for deg som driver med grønnsaksproduksjon i Norge. Du kan nå få booket en demo av en av våre høstemaskiner fra Dewulf, sammen med en John Deere 6155R.

Les hele saken
Se flere saker

Våre leverandører

Sormac
Egatec
Omnivent
Skiold
 Dewulf
Krukowiak
7Sense
Agricola
Akron
Basrijs
Bauer
Bredal
C Pack
Checchi & Magli
Euromacchine
Gaspardo
Højgaards
Hortech
Jasa
Jema
JJ Broch
K two
Kongskilde
Landri Therm
Massano
Mastek
Monosem
Ocmis
REV Packaging solutions
Wyma
Wile
Terradonis
Sukup
Struik
Steketee
Stanhay
Scova
Schmotzer
Samro
Samon
Newtec