Aktuelt
/
Bærekraftig korntørking fra Grønt Maskin

Bærekraftig korntørking fra Grønt Maskin

Vi har hatt flere leverandører inne på biovarme, men vi ønsker å fokusere på kjernevirksomheten vår og går nå videre med det som fungerer best til dette. Vannbårne varmesystemer består hovedsakelig av VVS-komponenter og det er ganske langt fra vår kjernevirksomhet, sier Rainer Hivand, daglig leder Grønt Maskin.

Mange muligheter

Grønt Maskin nå satser videre på den Østeriske leverandøren Lasco Heutechnik GmbH som produserer de velkjente flis/pellets til luft aggregatene Landritherm (LaTherm) med en fyringskapasitet fra 150kW til 2500kW. Det gir mange muligheter, både til tørking av ved og korn, men også oppvarming av bygg. For de som driver med ved, er det et enormt potensiale da du både kan bruke egne ressurser med flisfyring, samt at du kan tørke ved uten å måtte lagre det over lang tid.

No items found.

Lett, enkelt og lønnsomt

For de produsentene som driver med husdyr, kan denne type oppvarming også være gunstig. Når vi ser på dagens strømpriser og hva det koster å fyre med tradisjonell brensel, er det ingen tvil om at det bør gjøres tiltak flere steder. Det kan være mye penger å spare på fyring med flis eller pellets, og sammenligner man med olje eller elektrisitet er det ingen tvil om at biovarme med flis og pellets stikker av med seieren hver gang.

 

Et LaTherm aggregat kobles lett til eksisterende bygg, og krever ingen graving eller stor prosess. Vi i Grønt Maskin hjelper deg med beregning av hva ditt behov vil være, og tilpasser etter hva du skal varme eller tørke.

No items found.

Spørsmål om korntørke eller varmluftsaggregat fra LaTherm?

Dyre Tangnes Saxrud
Dyre Tangnes Saxrud
Selger - Korn
dyre.saxrud@grontmaskin.no+47 908 62 169
Morten Olsrud
Morten Olsrud
Selger - Reserve- og slitedeler
morten.olsrud@grontmaskin.no+47 979 91 850

Påmelding

Takk! Din beskjed er sendt.
Ups! Her er det noe som ikke stemmer.

Grønt Maskin leverer
et bredt utvalg av jordbearbeidingsprodukter

Grønt Maskin leverer et bredt utvalg av spesialmaskiner til frukt-, bær- og grønnsaksproduksjon. Vi skreddersyr løsninger tilpasset ditt behov !

Se utvalget her

Andre spennende artikler

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia

I midten av august var det endelig klart for Potato Scandinavia hos Andreas Bakken og Grinder Gård i Grue kommune. Dette er en dag vi har gledet oss lenge til, etter vi fikk agenturet på Dewulf i 2021.

Les hele saken
Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Nå kan du booke en demo av Dewulf toppløfter eller potethøster

Grønt Maskin lanserer i 2022 en unik mulighet for deg som driver med grønnsaksproduksjon i Norge. Du kan nå få booket en demo av en av våre høstemaskiner fra Dewulf, sammen med en John Deere 6155R.

Les hele saken
Se flere saker

Våre leverandører

Sormac
Egatec
Omnivent
Skiold
 Dewulf
Krukowiak
7Sense
Agricola
Akron
Basrijs
Bauer
Bredal
C Pack
Checchi & Magli
Euromacchine
Gaspardo
Højgaards
Hortech
Jasa
Jema
JJ Broch
K two
Kongskilde
Landri Therm
Massano
Mastek
Monosem
Ocmis
REV Packaging solutions
Wyma
Wile
Terradonis
Sukup
Struik
Steketee
Stanhay
Scova
Schmotzer
Samro
Samon
Newtec